Ungdomskortet fungerer nesten som et vanlig bankkort. Kortet kan brukes i minibank og butikk og har uttaks- og kjøpsgrenser. Foresatte kan logge seg inn i nett- og mobilbanken og få full oversikt over juniors kortbruk.

  • Ungdommen lærer sunt kortvett fra tidlig alder.
  • ungdommen trenger ikke å ha kontroll på kontanter.

Kortet kan brukes kontaktløst og kan brukes på internettkjøp. Det er mulig å sette en sperre for nettkjøp i mobil- og nettbanken. 

Med ungdomskortet har barna mer frihet

De kan selv betale for en smoothie, lunch eller skolesaker med et kort som fungerer over alt. Lær barna tidlig hvordan de håndterer sine egne penger. Snakk gjerne med barna om økonomi. Les våre tips her.  

Det er lurt å gi barnet tre gode huskeregler for å komme i gang med eget kort.

  • PIN koden skal alltid være hemmelig. Det gjelder også for personen som sitter i kassa på butikken, storesøsken, hunden og bestevennen! Selv for bestemor.
  • Lær PIN koden utenat. Ikke skriv den ned og ha den sammen med kortet. Da kan noen bruke kortet, hvis barnet er uheldig å mister kortet.
  • Pass godt på bankkortet. Ha gjerne en fast plass du legger det hjemme slik at det ikke forsvinner blant pokemonkort eller gamle tegninger. 

Vipps

Med Vipps kan barnet sende og motta penger. Som foreldre har du full oversikt over barnas vippsing og meldinger i egen app. Er barnet over 15 år kan de også betale med Vipps på stevner, cupper og til butikker. Les mer om Vipps for barn her