Vi nordmenn elsker å reise til fjells i påsken. Sol, vidder og kladdete ski hører denne ferien til. Og ikke så rent sjelden ender det hele med knall og fall.

- Skal du på ferie er det viktig å ha en gyldig reiseforsikring før du reiser. Slik vet du at du har en støttespiller som står klar til å hjelpe hvis noe skulle skje, sier Bjørn Steen i Eika Forsikring.


Kneskader topper listen

Fristende puddersnø og nypreppede skibakker kan få hvem som helst til å kaste seg utfor i ren fryd. Og noen ganger går det galt. Det kan være ren uflaks eller sviktende ferdigheter, uansett er det lett å dra på seg en skade når uhellet er ute.

I følge SOS International håndterte de 227 saker i fjorårets skisesong. Statistikken viser at 31 prosent av ulykkesfuglene var personer i alderen mellom 16 og 30 år. Kneskader topper lista, mens krageben og beinbrudd følger hakk i hel som de vanligste skirelaterte skadene.

- Vår vanlige reiseforsikring dekker reisegods, ulykker, sykdom, hjemtransport, rettshjelp og avbestillinger. For mange vil denne forsikringen dekke behovet. Men er du eller noen i familien din av den mer spenningssøkende typen kan det være verdt å se på forsikringen Reise Pluss, sier Steen.

Med Reise Pluss kan du nemlig drive med ekstremsport og likevel være trygg, i hvert fall med tanke på forsikring. Skulle uhellet være ute er du sikret enten du kjører off-piste, driver med heliskiing eller big-jump - uansett om du gjør det her hjemme eller i utlandet.

- Husk også at når en hel familie er på tur, handler det både om menneskene i seg selv og om store verdier. Med Reise Pluss vil du også ha dekning for reisegodset du har med deg med inntil 60.000 kroner for en person, og 150.000 kroner for en familie. I tillegg er det høyere forsikringssummer på Reise Pluss når det gjelder forsinket reisegods, erstatning samlet for enkeltgjenstander, avbestilling, og du slipper egenandel, forklarer Steen.

Trygghet ved sykdom
Eikas samarbeidspartner er SOS International. Det er godt å vite dersom noe skulle skje på påsketuren, og særlig dersom du skulle bli syk i utlandet.

- Skulle det oppstå sykdom eller ulykke kan det få katastrofale følger for din personlige økonomi hvis du selv må stå for kostnadene for behandlingen og hjemtransporten, sier Bjørn Steen.
Han mener det er godt å vite at man har et selskap i ryggen som kan organisere alt som skal skje av behandling. Et selskap som tar seg av kostnadene og ikke minst sørger for å få deg hjem.

- Det er også en trygghet for de som er igjen hjemme at alt blir tatt hånd om. SOS International AS har kunnskapen om hvor nærmeste sykehus eller lege er, og har også egne leger som kvalitetssikrer den behandlingen som blir gitt, forklarer han.

Husk at du også kan bestille forsikring via Mobilbanken